Voldsomme hændelser

Chok og traumer kan påvirke vores dagligdag og vores trivsel negativt. Men det kan ændres forholdsvis let med den rette viden og indsats.

Dette foredrag giver deltagerne en indsigt hvad biologien bag chok og traumer er(Link viden om chok og traumer), hvordan de kan påvirke os i dagligdagen og hvad man kan gøre for slippe af med den negative indflydelse de kan have på vores trivsel.

Foredraget gør op med 2 udbredte myter om chok og traumer:

Myte 1:
Chok og traumer er kun noget man får hvis man har været udsat for meget voldsomme ting som været i krig, være udsat for overfald, voldtægt eller en ulykke.
Dette er ikke korrekt. Selv små påvirkninger som en påkørsel ved meget lav hastighed eller et lille barn der sparker en, kan have store konsekvenser.

Myte 2:
Det er godt at tale om en voldsom begivenhed igen og igen. Det er forkert. Faktisk gør det er traume værre ved at tale om det gentagende gange. Efter foredraget vil deltagerne have en viden om hvordan de kan spotte, dels om de selv er ramt og dels se hvis andre er. De vil desuden have en fornemmelse af, hvad man kan gøre for at hjælpe andre mennesker der har været udsat for en begivenhed der har rystet dem.

Hvis man vil have lidt mere viden om handlemuligheder, kan foredraget suppleres med en workshop (læs mere her) eller et psykologisk førstehjælpskursus (læs mere her).

Foredraget retter sig mod mennesker der arbejder med andre mennesker. Lærere, pædagoger, sundhedspersonale, socialrådgivere, fængselspersonale ect.

Selve foredraget har en varighed på ca 1 time.
Foredrag og workshop ca 3 timer.
Kursus indeholdende foredrag 7-14 timer.

Traumecirklen hvor man bliver udsat for noget voldsomt, hændelsen er overstået, man ryster chokket af sig og der opstår ro igen i kroppen. Her får man ingen psykiske mén efter en voldsom oplevelse.

Traumecirklen hvor man bliver udsat for noget voldsomt. Hændelse er overstået men man får IKKE rystet chokket af sig. Der kommer ikke ro i kroppen igen og man kan få psykiske men efter denne hændelse.